Tel.: +420 777 594 328 | kratovykruhace@kratovykruhace.cz

Blog

Zásady pro úspěch v tréninku!

1. Vytyčte si cíl
Rozhodněte se, čeho chcete dosáhnout - zhubnout, přibrat svaly nebo zpevnit svaly - a začněte důsledně trénovat podle návodu a pro svůj cíl. Neboť svaly je potřeba cíleně stimulovat a trénovat. Od každého trochu není řešení na delší dobu a vy to možná zklamaně vzdáte.
2. Centrem je celé tělo
Netrénujte pouze jednotlivé svaly jako biceps nebo prsní svaly. Pro dobrou kondici a výkonnost je nutné zaměřit se na všechny oblasti těla. Svaly jsou totiž týmoví hráči a ti nemají rádi, když se do tréninku nezapojují všichni.
3. Často obměňujte
Trénink nesmí být nikdy nudný, tedy nejen pro Vás, ale také pro  svalové buňky. Proto je potřeba obměňovat, a´t už novými cviky, změnami pozice těla nebo modifikacemi zátěže. Jedině pak se bude Vaše kondice zlepšovat. Jednotvárnost v tréninku je nejenom nudná, ale také bez efektu.
4. Vkládejte pauzy!
Aby vasše svaly dobře ,,strávily" trénink, vyžadují čas. Sval potřebuje regeneraci, aby mohl lépe pracovat, budovat nové struktury. Unavené svaly jsou spíše slabé. Dopřávejte svým svalům pravidelně jednodenní až dvoudenní pauzy.
5. Pijte dostatečně 
Pro dostatečné zásobení svalových buňek živinami to má za den být 30 ml na kilogram tělesné hmotnosti. Tekutina přináší buňkám všechno potřebné a odpadní látky zase odvádí pryč.
 

7. Využívejte anabolické okno
Po tréninku by tělu měly být během prvních dvou hodin dodány stavební látky pro obnovu a růst svalových vláken. V této době totiž svaly přijímají živiny, jak to jen jde. Myslete také na dostatečnýpřísun bílkovin po celý den. Jako denní dávka totiž nebude stačit, co tělu dodáte po tréninku.
8. Nebojte se velké zátěže
Když si vaše tělo navykne na zátěž, můžete občas jít až na hranici svých možností, abyste tak aktivovali ,,spící" svalová vlákna. Vaše síla rychle nabude a svaly se přitom téměř nezvětší.